Fočaci velikog srca: Za Ivanino liječenje prikupili više od 20.000 maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fočaci velikog srca: Za Ivanino liječenje prikupili više od 20.000 maraka

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:12.12.2019.

U akciji za pomoć u liječenju trogodišnje Ivane Bjelogrlić, građani Foče su kroz kutije postavljene u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim objektima, donirali ukupno 20.401 konvertibilnu marku, potvrđeno je Radio Foči u Omladinskom pokretu, koji je prije dvadesetak dana pokrenuo akciju na području Foče.

Ranije je na humanitarnom koncertu u Foči prikupljeno 3.989 maraka.

Porodica Bjelogrlić zahvalila se svim Fočacima na pomoći i podršci koju su im pružili u najtežoj životnoj borbi.

Podsjećamo, nakon što je Fond solidarnosti RS uplatio prošle sedmice 295.249 evra za Ivanino liječenje u klinici “Gustav Rosi”, koja važi za najbolju iz oblasti dječje onkologije, hrabra djevojčica je prije četiri dana sa roditeljima otputovala u Francusku.

Trogodišnjoj Ivani u septembru prošle godine dijagnostikovan je karcinom na bubregu. Nakon liječenja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Beogradu, snimci su pokazali da se bolest proširila na pluća i jetru.

Da bi se pomoglo njeno liječenje organizovane su broje humanitarne akcije i razne druge aktivnosti.

U akciju su se uključile brojne ustanove, institucije i pojedinci, a od početka decembra aktivan je i “M:tel” humanitarni broj 1458.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: