DŽez balerine Tara i Aleksija plesaće srcem i dušom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DŽez balerine Tara i Aleksija plesaće srcem i dušom

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:13.12.2019.

Novosađanka Maja Aleksić, majka devetogodišnje Tare, ponosna je što će njena kćerka sa vršnjakinjom Aleksijom Tubić izvesti džez baletsku tačku na predstojećoj velikoj humanitarnoj manifestaciji u Banjaluci "S ljubavlju hrabrim srcima".

 

"Zadovoljstvo je tim veće jer će Tara i Aleksija u duetu, punim srcem i dušom plesati za djecu sa smetnjama u razvoju u Republici Srpskoj. Ponosna sam što će njih dvije nastupiti na toj velikoj humanitarnoj manifestaciji jer sam i sama rodom iz Republike Srpske, iz Teslića", rekla je Aleksićeva Srni.

Ona je istakla da su djevojčice već sada veoma srećne što će nastupiti na velikoj humanitarnoj manifestaciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

"Srećne su, ali i veoma radoznale. Po njihovim pitanjima vidim da nastup na manifestaciji osjećaju kao nešto sasvim novo. Povjerile su mi i da im je drago što će vidjeti predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i pred njom plesati. Stalno me zapitkuju kako izgleda predsjednica Srpske", otkrila je Aleksićeva.

Prema njenim riječima, putovanje u Banjaluku, kao i nastup na humanitarnoj manifestaciji, djevojčicama će biti jedno novo iskustvo, iako iza sebe imaju brojna takmičenja u džez baletu, kako na državnom prvenstvu u Srbiji, tako i u inostranstvu - Hrvatskoj, Austriji, i Italiji.

Aleksićeva je navela da se djevojčice raduju što će upoznati mnogo djece iz Republike Srpske koja, kao i njih dvije, nastupaju da bi pomogla drugim mališanima.

Ona je otkrila da će u Banjaluku krenuti nekoliko dana prije manifestacije.

"Obje, a posebno Tara, žele da vide i što bolje upoznaju moj rodni kraj, na šta sam, bez pretjerivanja, mnogo ponosna", rekla je Aleksićeva.

Aleksićeva je naglasila da Tara i Aleksija vježbaju i gimnastiku kako bi bile što spremnije za džez balet.

"Njihov dnevni i sedmični raspored je prebukiran. Već u subotu, 14. decembra, snimaju novogodišnju emisiju za Radio-televiziju Vojvodine, a sedam dana poslije su u Banjaluci. Uprkos tome, stižu da udovolje i školskim obavezama i obje su dobre učenice. Kada je riječ o probama, za njih nema obaveze koju neće ispuniti samo da se maksimalno posvete obožavanom plesu", rekla je Aleksićeva.

Ona je navela da Studio "Arte dens", u kojem džez balet vježbaju Tara i Aleksija, u Novom Sadu organizuje tradicionalni humanitarni koncert čiji je smisao, takođe, pomoć drugoj djeci.

"Posebno mi je drago što djeca, u ovom slučaju Tara i Aleksija, od malena uče da pomažu drugima. U današnje vrijeme to je vrijednost koju treba njegovati i čuvati kao oko u glavi. A, humanitarni koncert `Arte densa`, na kojem uvijek nastupaju, namijenjen je djeci čije se djetinjstvo nikako ne može nazvati srećnim", kaže Aleksićeva.

Djevojčice Tara i Aleksija dočekale su novinara Srne pitanjem "kako je tamo u Republici Srpskoj", a on im je rekao da ne zna ko je u Srpskoj bolji i ljepši - djeca, ljudi ili predjeli kroz koje će prolaziti putujući do Banjaluke, što su propratile upitnim smiješkom.

Tara je rekla da neće imati tremu za nastup u Banjaluci, znajući za koga pleše.

"To su deca kao ja, ali imaju neke male probleme, neke smetnje. Drago mi je što ćemo Aleksija i ja plesati za njih. Želim da ta deca, kao i ja i moja drugarica, imaju srećno detinjstvo", poželjela je Tara.

Aleksija je rekla da nikada nije bila u Banjaluci, pa jedva čeka da vidi kako izgleda taj grad.

"Znam da ću sa svojom najboljom drugaricom Tarom u Banjaluci plesati za decu kojoj je potrebna pomoć i zato mi je mnogo drago. Jedva čekam da krenemo i tamo izvedemo svoju tačku", uzbuđena je Aleksija.

Djevojčice su potom pozirale za fotografisanje sa pregršt medalja, koje su osvojile na brojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu, a za koje su rekle da su samo mali dio onih kojima su se do sada okitile.

Male Novosađanke odlučne su da će se džez baletom baviti i "kada budu velike".

Tara Aleksić pohađa treći razred u Osnovnoj školi "Vasa Stajić", a Aleksija Tubić takođe treći razred, ali u Osnovnoj školi "Sonja Marinković".

Humanitarna manifestacija "S ljubavlju hrabrim srcima" održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, a sredstva prikupljena u toj humanitarnoj akciji biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Donatorsko veče biće održano u nedjelju, 22. decembra, sa početkom u 17.00 časova.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: