U Trebinju otvorena ribolovna sezona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju otvorena ribolovna sezona

Datum:28.03.2015.

Tradicionalnim druženjem ribolovaca danas je uz riblji kotlić i roštilj kod ribolovačke kuće u Lastvi nadomak Trebinja obilježen početak ribolovne sezone na vodama kojima gazduje Sportsko-ribolovno društvo ovog gradaU Trebinju otvorena ribolovna sezona.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog društva Trebinje Miroslav Ninić kaže da redovnim akcijama poribljavanja ovo društvo nastoji očuvati riblji fond, ali da je mnogo značajnija mjera – zabrana ribolova u vrijeme mrijesta i borba protiv krivolova nedozvoljenim sredstvima.

"Krivolova je uvijek bilo i biće. Ima savjesnih ribara, koji se pridržavaju pravila, ali nažalost ima i onih drugih. Nama je najveći problem što nemamo dovoljno opremljene ribočuvare. Trebao bi nam brži čamac, a i kombi je već u trošnom stanju", kaže Ninić i napominje da će se morati više poraditi na tim tehničkim stvarima kako bi imali efikasniju borbu protiv krivolovaca.

Ninić ističe da se društvo može pohvaliti da je prošle godine vode Trebišnjice i njenih jezera obogatilo sa 400.000 komada mlađi kalifornijske i potočne pastrmke, a u ovoj godini samo u Bilećko jezero ubačeno je 150.000 komada ove dvije vrste ribe, dok je 15.000 komada mlađi potočne pastrmke pušteno u rijeku Trebišnjicu.


Izvor: SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: