Foča: Na Zimskom vašaru roditelji spremali poslastice za mališane | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Na Zimskom vašaru roditelji spremali poslastice za mališane

Izvor: SRNA | Foto: Radio Foča | Datum:21.12.2019.

U dvorištu Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" u Foči danas je održan zimski vašar na kojem su roditelji i osoblje vrtića besplatno pripremali razne poslastice za djecu i brojne posjetioce.


Ovo porodično okupljanje zaživjelo je prije tri godine i svaki put je sve posjećenije.

Direktor vrtića Slađana Vladičić rekla je da se zimski vašar može smatrati njihovim "danom otvorenih vrata" jer su pored korisnika dobrodošla i druga djeca i njihovi roditelji.

"I ove godine je sve besplatno, gosti mogu da se posluže bogatim izborom slatkiša, sprema se bakin kolač, palačinci, bijela i crna čokoladna fontana, čaj, kokice", rekla je Vladičićeva.

On je dodala da im se ove godine pridružila i kafe-picerija "Mocart", koja je svojim proizvodima upotpunila novogodišnju ponudu.

Vladičićeva je naglasila da je želja svih u vrtiću da ova manifestacija od naredne godine kada presele u novi objekat bude još veća i ljepša.

Mame su zajedno sa vaspitačima bile zadužene za pravljenje palačinaka, čokoladnih banana i kokica, dok su očevi spremali bakin kolač.

"Aparat ne može da stigne koliko brzo ide bakin kolač. Ovo je vrhunska ideja, družimo se, djeci je zanimljivo", rekao je tata Nenad Ele, a mama Danijela Krnojelac je istakla da su ispekle više od 300 palačinaka.

Vaspitač Sanja Prodanović je rekla da je odziv roditelja za spremanje poslastica odličan.

"Svi su vrijedni, bez njih bi ovo bilo nezasmislivo. Dječica mogu da uživaju", rekla je Prodanovićeva.

Zimski vašar je samo jedna u nizu pretprazničnih aktivnosti Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".

U okviru "Kreativnog decembra" djeca su zajedno sa roditeljima ukrašavala čizmice radosti za Svetog Nikolu, a proslavljena je i slava.

U srijedu, 25. decembra, biće održana i tradicionalna Zimska čarolija, velika godišnja priredba na kojoj će mališani pokazati šta su naučili ove godine, a zatim će primiti poklone od Djeda Mraza.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: