Studenti iz Novog Sada na stručnoj ekskurziji u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Studenti iz Novog Sada na stručnoj ekskurziji u Hercegovini

Datum:29.03.2015.
Šezdesetak studenata završne godine  Građevinskog odsjeka Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu ovih dana boravi u Hercegovini. U okviru stručne ekskurzije posjetili su Hidroelektrane na Trebišnjici, a u Nevesinju su prisustvovali predavanju o hidro – energetskom projektu „Gornji horizonti“. Novosadski studenti obišli su i Sabornu crkvu u Mostaru.

U Velikoj sali opštine Nevesinje studente je pozdravio načelnik Momčilo Šiljegović, a nakon toga je glavni inženjer u HE „Dabar“ i asistent na Fakultetu tehničkih nauka  Ranko Okuka održao stručno predavanje o sistemu „Gornji horizonti“. On je objasnio koncepciju čitavog projekta i predstavio planove za izgradnju pojedinačnih energetskih objekata.

Okuka je naglasio da za buduće građevinske inženjere praktično upoznavanje sa nesvakidašnjim projektom predstavlja značajnu bazu za dalja usavršavanja.

– I ranije je bila praksa da studenti završne godine građevine odlaze na stručna putovanja po Srbiji, a ovo je prvi put da ekskuziriju realizuju u Hercegovini – podsjetio je Okuka, izrazivši očekivanje da će sa juga Srpske ponijeti lijepe utiske.

Student Građevinskog odsjeka FTN-a Miloš Ivanišević iz Nevesinja bio je jedan od  začetnika ideje za dolazak u Hercegovinu. On kaže da je zajednička ocjena njegovih kolega da je ovo dragocjeno iskustvo i sticanje novih znanja iz struke.

Asistent  na FTN –u Miloš Šešlija nosi lijepe utiske iz Nevesinja i Trebinja.

– Imali smo priliku da se praktično upoznamo sa kompletnim sistemom  Hidroelektrana na Trebišnjici, a dobili smo i osnovne podatke o velikom projektu „Gornji horizonti“ čija realizacija je u toku – rekao je Šešlija.

 

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: