Fočanski folkloraši predstavili bogatstvo igre i pjesme | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fočanski folkloraši predstavili bogatstvo igre i pjesme

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:23.12.2019.

Na podijumu Gradske dvorane u Foči sinoć je nastupilo oko 200 folkloraša Kulturno-umjetničkog društva Foča u programu Novogodišnjeg koncerta, koji je ovo Društvo organizovalo u okviru Januarskih svečanosti.

Kroz igre iz Crne trave, Bujanovca, Niša, Mačve, Šumadije i brojnih drugih dijelova Srbije folkloraši svih ansambala Kulturno-umjetničkog društva Foča pokazali su svoje umjeće sa koracima.

Publici su se predstavili svi ansambli, a Novogodišnji koncert bio je prilika da se građani Foče podsjete na uspjehe ovog Društva, među kojima su najznačajniji organizovanje folklornih manifestacija u Foči i postavljanje dvije nove koreografije „Lazarica“ i „Jasenica“, kaže sekretar KUD-a Foča, Saša Stanić.

-Predstavili smo se sa dvije koreografije koje je za naše Društvo postavila poznati koreograf iz Kragujevca, Slavica Mihajlović. U toku godine nastupali smo na brojnim koncertima, kako u Foči, tako i u drugim gradovima- rekao je Stanić.


Dječiji ansambl KUD-a Foča sinoć je premijerno izveo koreografiju „Lazarica“. Umjetnički rukovodilac dječijeg ansambla, Ana Simović zadovoljna je nastupom i igrom mališana.

– Pripremali smo se duže od dva mjeseca, a u izvođenju koreografije „Lazarica“ nastupilo je 35 najmlađih članova Društva – rekla je Simovićeva.


Na Novogodišnjem koncertu Kulturno-umjetničkog društva Foča nastupili su i vokalni solisti i Muška izvorna pjevačka grupa „Ognjišta“.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: