U Gacku uspješno realizovan prvi Novogodišnji bazar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Gacku uspješno realizovan prvi Novogodišnji bazar

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:24.12.2019.

Na inicijativu JPU „Dječiji vrtić“ Gacko, sinoć je u Gacku prvi put održan Novogodišnji bazar, humanitarnog karaktera. Saradnju i podršku ovoj humanitarnoj akciji pružili su Centar za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“, Osnovna škola„Sveti Sava“, Srednjoškolski centar „Pero Slijepčević“ i JU „Kulturno – sportskim centar“, kao i nekolicina samostalnih proizvođača đakonija, rukotvorina i drugih radinosti.

Sredstva u iznosu od 3.146,00 KM, prikupljena od ulaznica i prodaje radova koji su bili izloženi na 17 štandova, biće usmjerena za nastavak liječenja naše sugrađanke Snežane Davidović.

 „Kada nešto radite prvi put, brinete se kako će sve to da izgleda i kako će proći. Međutim, sudeći po odazivu naših sugrađana, bazar je odlično posjećen i to je potvrda da smo pokrenuli jednu dobru novogodišnju priču, koja ima humanitarnu notu. Nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju“, rekla je direktor Dječijeg vrtića Gacko, Jelena Gutović.

Djeca su prethodnih dana bila podređena jednoj humanitarnoj priči, koja je u tom uzrastu za njih veoma važna, rekla je vaspitačica Nada Jovović. Učestvovali su svi, od najmlađih koji su radili sa svojim roditeljima, pa sve do onih najstarijih koji su radove stvarali sa vaspitačima.

„Kad radite sa djecom ideje se stvore. Mi zajedno sa djecom forsiramo prave vrijednosti, a jedna od njih je empatija. Zato se trudimo da od najstarijeg uzrasta kod djece probudimo to, i da svojim ličnim primjerom učestvuju u toj empatiji i da na svoj način doprinose, a njihov način je kao što smo to i vidjeli veoma veliki“, rekla je Jovović.

U uvodnom dijelu večeri posjetioci su uživali u svečanom programu mališana vrtića, uz pjesmu i igru. 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: