Novoizgrađena saobraćajnica prema Donjoj Trusini stavljena u probnu upotrebu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novoizgrađena saobraćajnica prema Donjoj Trusini stavljena u probnu upotrebu

Izvor: Opština Berkovići | Foto: Opština Berkovići | Datum:31.12.2019.

Novoizgrađena saobraćajnica u dužini od 900 m na dijelu lokalne saobraćajnice Guvno - Donja Trusina stavljena je u probnu upotrebu. 

Projekat „ Rješavanje putne komunikacije prema selu Donja Trusina“ realizuje se u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

 

Probijanjem novog dijela saobraćajnice rješeni su dugogdišnji problemi stanovnika Donje Trusine.

Naime, dio saobrćajnice nije zadovoljavao parametre za normalno odvijanje saobraćaja (veliki uspon od 15% i serpentina sa neodgovarajućim radijusom), što je u zimskim uslovima, zbog poledice često uzrokovalo obustavu saobraćaja. Posebno je bio izražen problem sa odvijanjem školskog prevoza, što je često uzrokovalo izostanke sa nastave učenika iz Donje Trusine. Problem u odvijanju saobraćaja uticao je na povećanje potrebnog vremena za intervenciju Hitne službe JZU Dom zdravlja „Dr Milenko Muratović“ Berkovići prilikom hitnih intervencija. Na dalje dolazilo je do  problema u kontinuitetu plasmana lokalnih poljoprivrednih proizvoda.

U narednom periodu predstavnici Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH posjetiće opštinu Berkovići i tom prilikom će pomenuta saobraćajnica i zvanično biti puštena u upotrebu. Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: