Anketari na vratima domaćinstava u Foči | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Anketari na vratima domaćinstava u Foči

Izvor: Radio Foča | Datum:11.01.2020.

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, u saradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, od početka nove 2020.godine sprovodi petu Anketu o potrošnji domaćinstava u BiH.

Anketa će se sprovoditi tokom cijele godine počevši od 1. januara na reprezentativnom uzorku od  oko 10.000 slučajno odabranih domaćinstva od kojih je 5.500 u Federaciji BiH, 3.250 u Republici Srpskoj i 1.200 u Brčko distriktu.

Neka od domaćinstava koja su odabrana za anketu nalaze se na području Foče, navodi se u obavještenju objavljenom na zvaničnoj stranici Opštine Foča.

-Anketom, koju će sprovoditi akreditovani i obučeni anketari i supervizori, prikupiće se podaci o strukturi i veličini potrošnje domaćinstva, kao i o socijalnom stanju domaćinstva. Takvi podaci će poslužiti kao osnova za buduće statističke analize u cilju boljeg kreiranja socijalno-ekonomskih politika u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini-navodi se u obavještenju.

Napominje se da su prikupljeni podaci podaci o domaćinstvima povjerljivi podaci i da će se koristiti isključivo za statističke i naučne analize, u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske, Zakonom o statistici BiH  i Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH.

Za sve potrebne detaljnije informacije građani se mogu obratiti Republičkom zavodu  statistiku Republike Srpske na telefon 051-332-721.

Ankete o potrošnji u domaćinstvima sprovode se svakih četiri ili pet godina u BiH, a zadnja je bila 2015.godine.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: