Berkovići: Za stipendije 16.000 maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Berkovići: Za stipendije 16.000 maraka

Izvor: SRNA | Datum:18.01.2020.

Opština Berkovići raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za koje će iz budžeta biti izdvojeno 16.000 KM, rekao je Srni zamjenik načelnika opštine Bojan Samardžić.

Samardžić je naveo da će biti dodijeljeno 15 stipendija za redovne studente sa područja Berkovića i jedna stipendija za đaka generacije lokalne Srednje ekonomske škole.

"Mjesečni iznos stipendija je 100 KM, a biće isplaćivane tokom 10 mjeseci ove godine", rekao je Samardžić.

Konkurs je raspisan juče, a rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana. Pravo učešća imaju redovni studenti druge, treće i četvrte godine prvog ciklusa studija na nekom od javnih fakulteta, koji nisu stariji od 27 godina, odnosno prve godine za đaka generacije srednje škole u Berkovićima iz školske 2018/2019. godine.

Samardžić je istakao da će dodatne bodove za dodjelu stipendije imati studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja kao što su medicina i veterina ili studiraju na tehničkim fakultetima, a u obzir će biti uzet i socijalni status porodice studenta.

On je napomenuo da opština sa po 50 KM mjesečno stipendira i srednjoškolce s ciljem očuvanja srednjeg obrazovanja u Berkovićima.

"Svi učenici prvog razreda srednje ekonomske škole u Berkovićima imaju mjesečnu stipendiju od 50 KM, a da bi i u narednim godinama zadržali stipendiju uslov je da imaju minimalni prosjek ocjena od 3,5", pojasnio je Samardžić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: