Održana skupština Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održana skupština Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko

Datum:30.03.2015.
Opštinska organizacija Crvenog krsta Gacko održala je danas u sali SO-e Gacko redovnu godišnju skupštinu na kojoj su usvojeni izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu i plan aktivnosti za tekuću godinu.

crveni krst

Izvještaj o radu za 2014. godinu detaljno je obrazložio direktor Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko, Brano Arnautović.

Prema riječima Arnautovića, zadaci predviđeni godišnjim planom i programom su uglavnom realizovani, a bilo je i nepredviđenih aktivnosti. Naime, nakon teške katastrofe izazvane poplavama i velikih materijalnih šteta, bili smo angažovani na prikupljanju pomoći nastradalima.

U 2014. godini naša organizacija ulagala je maksimalne napore da da svoj doprinos u realizaciji aktivnosti humanitarnog karaktera kao što su jednokratna pomoć u hrani i higijeni, projekat podjele sjemena, projekti CKRS i Švajcarskog crvenog krsta, setovi školskog pribora za učenike nižih razreda i drugo, istakao je Arnautović.

Crveni krst je sadržajno bogata organizacija, počiva na volonterizmu, okuplja mlade i kod njih razvija princip humanosti. Nijedna značajnija aktivnost ove organizacije u protekloj godini nije obilježena bez učešća mladih. Zaposleni i volonteri ove organizacije jedinstvenog su mišljenja da ima teškoća u radu i da se teškoće uvijek savladavaju uz devizu: “Svako vrijeme je dobro vrijeme za humanost”.


Izvor: www.gacko-rs.info


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: