Izložba fočanskih srednjoškolaca: Reciklažom do umjetnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izložba fočanskih srednjoškolaca: Reciklažom do umjetnosti

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:25.01.2020.

Da se otpad i materijali iz prirode mogu pretvoriti u nešto lijepo i korisno, izložbom skulptura izrađenih od recikliranog materijala pokazali su fočanski srednjoškolci. Na ovaj način đaci Srednjoškolskog centra dali su doprinos obilježavanju Savindana u ovoj obrazovnoj ustanovi, ali i ukazali na važnost očuvanja prirode.

Radovi su nastali u okviru redovne nastave, najviše na časovima srpskog jezika. Ove godine, kreativnost, talenat i jedinstvenost u izradi neobičnih predmeta pokazali su učenici medicinske škole.

-Učenici su na časovima pokazali zainteresovanost i s ljubavlju izradili predmete od materijala kao što su plastika, drvo, glina i pletivo, a ove godine su se organizovali na način da je svaki učenik iz grupe želio da napravi nešto jedinstveno-istakla je profesorica srpskog jezika Slavica Filipović.

U izradi jedinstvenih predmeta kojim su srednjoškolci skrenuli pažnju na mogućnost reciklaže brojnih materijala učestvovala je i Nikolina Paprica, učenica prvog razreda medicinske škole.

-Drago mi je što smo bili autentični i svi smo se trudili da radovi izgledaju što ljepše. Pravili smo različite makete kuća, kao i novogodišnje aranžmane od plastike i kartona- rekla je Paprica.

Uz ovu, posjetici su imali priliku da pogledaju i izložbu učenika šumarske struke, na kojoj su predstavljeni trofeji i primjerci iz oblasti lova.


Njihov rad posebno je pohvalio vršilac dužnosti direktora Srednjoškolskog centra Foča, Krsto Ivanović.

Među izloženim eksponatima našli su se trofejni primjerci vuka, medvjeda, tetrijeba, sove, srndaća, divlje svinje, divojarca, kao i divljači koja ne obitava na području Foče – rakuna.

Izložba u holu Srednjoškolskog centra Foča biće otvorena 15 dana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: