Jovanović: veoma uspješno učešće na sajmu 'FITUR 2020' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jovanović: veoma uspješno učešće na sajmu 'FITUR 2020'

Izvor: SRNA | Datum:25.01.2020.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/ Nada Jovanović ocijenila je veoma uspješnim učešće na Internacionalnom sajmu turizma "FITUR 2020" u Madridu, gdje su osvojili gran-pri za promotivni video Srpske, a kao novu destinaciju prepoznale su je i agencije iz Južne Amerike.


Jovanovićeva je za Srnu rekla da je promotivni video "Ne mnogo, već mnogo više" /Nothing much, but much more/, u kojem se može vidjeti domaća ponuda i ljepote Srpske, osvojio gran-pri za najbolji turistički film, kao nagradu osvoji da se 15 dana prikazuje na 15 lokacija u Madridu i da u martu direktno učestvuje na festivalu u Beču na takmičenju za najbolji svjetski turistički film.

Ona je navela da su za ponudu Srpske najviše interesovanja tokom sajma pokazale agencije koje rade kružne balkanske ture i traže da se u njih uključe i destinacije iz Republike Srpske.

"Neke agencije su tražile ponudu aktivnog odmora, za šta smo specijalizovani, neke su bile zainteresovane za zelene destinacije, dok su one koje rade ture sa ženama tražile da vide žensko preduzetništvo u seoskim sredinama. Drugi su tražili destinaciju sa arheološkim lokalitetima i tu smo napravili dobre kontakte", pojasnila je Jovanovićeva.

Prema njenim riječima, Srpsku su kao novu destinaciju prepoznale agencije iz Venecuele, Brazila i Argentine, te su zajednički radili na tome da uvrste Srpsku u svoju ponudu.

"Imali smo upit iz Njujorka - oni su zainteresovani za autentične doživljaje da, na primjer, u seoskoj kući vide kako se radi Zmijanjski vez, nakon čega smo im ponudili niz sličnih stvari", naglasila je Jovanovićeva.

Ovo je četvrti najveći sajam u Evropi, nakon onog u Berlinu, Londonu i Moskvi i prošle godine imao je 142.642 poslovna posjetioca, 110.848 posjetilaca, 10.487 izlagača i kompanija iz više od 165 zemalja i 8.000 novinara iz 68 zemalja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: