Udruženje RVI i fočanske 'Delije' pomogli dvije porodice iz Foče | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Udruženje RVI i fočanske 'Delije' pomogli dvije porodice iz Foče

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:31.01.2020.

Udruženja ratnih vojnih invalida iz Foče kupovinom stočne hrane u vrijednosti od 200 maraka pomoglo je jednom od članova ove organizacije, dok su u saradnji sa navijačkom grupom „Delije Foča“ kupovinom osnovnih životnih namirnica pomogli i petočlanu porodicu iz ove kategorije.

Predsjednik Predsjedništva Udruženja ratnih vojnih invalida Foča, Dragan Milanović rekao je da su sredstva za kupovinu stočne hrane obezbijeđena iz budžeta Udruženja , dok su fočanski navijači „crveno-belih“ akciju pomogli sa dodatnih 200 maraka.

-Vodili smo računa da pomognemo najugroženije višečlane porodice. U toku prošle godine za pomoć ratnim vojnim invalidima izdvojili smo oko šest i po hiljada maraka, s tim da je pomoć u vrijednosti od pet hiljada maraka, kroz programe podrške ovoj kategoriji stanovništva, obezbijeđena preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske-rekao je Milanović.

On je istakao da su u protekloj godini dva ratna vojna invalida iz Foče kroz ovaj program dobila po 2.500 maraka nepovratnih sredstava, kako bi pokrenuli porodične poslove, u vidu kupovine stoke i pokretanja proizvodnje hrane .

-Imamo obećanja Vlade Republike Srpske da će se u ovoj godini biti povećana sredstva za programe podrške ratnim vojnim invalidima, a prvi konkurs za ovu namjenu očekujemo u aprilu- naveo je Milanović.

On je dodao da je zajednički stav svih Udruženja koja zastupaju prava ratnih vojnih invalida da naredne aktivnosti budu usmjerene ka poboljšanju uslova kako bi ratni vojni invalidi mogli da osnuju gazdinstvo, uz obavezu da sebi uplaćuje doprinose.

Opštinsko Udruženje ratnih vojnih invalida okuplja 250 članova iz Foče.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: