Milenko Plemić novi predsjednik fočanske Boračke organizacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Milenko Plemić novi predsjednik fočanske Boračke organizacije

Izvor: Radio Foča | Datum:08.02.2020.

Za novog predsjednika fočanske Boračke organizacije, na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine, izabran je Milenko Plemić.

Plemić je dobio 15 glasova delegata, a drugi kandidat Milika Radović 10.

Izbori za novog predsjednika Skupštine Boračke organizacije održani su nakon što je sada već bivši predsjedniik Savo Milovanović podnio ostavku, a zbog neslaganja sa predsjednikom Predjedništva Srđanom Stankovićem u vezi sa izgradnjom spomen obilježja u mjesnoj zajednici Zavait.

Delegati nezadovoljni radom aktuelnog opštinskog Predsjedništva za dnevni red vanredne sjednice predložili su i izbor novog Predsjedništva i drugih organa opštinske Boračke organizacije, ali taj prijedlog nije dobio potrebnu većinu glasova, pa se o njemu nije ni raspravljalo.

I današnja sjednica, kao i ona prethodna na kojoj je Milovanović podnio ostavku, pokazala je da je u Boračkoj organizaciji došlo do podjele na pristalice Milovanovića, koji smatra da se više spomenika može graditi istovremeno, i Stankovića, koji je izričit da se pri gradnji spomenika mora poštovati ustaljena procedura.

Novi predsjednik Milenko Plemić imaće težak zadatak da pomiri sukobljene strane.

“Podjele nisu suštinske, riječ je o banalnim stvarima, o prvenstvu izgradnje spomenika. Mislim da ćemo ovo prevazići i nastaviti jedinstven rad, što nas je oduvijek krasilo”, rekao je Plemić.

Skupština Boračke organizacije Foča jednoglasno je usvojila zaključak kojim se daje podrška predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću i osuđuje odluka Suda BiH da mu zabrani obavaljanje te funkcije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: