U operativnoj akciji „Maglić“ slobode lišeno 12 lica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U operativnoj akciji „Maglić“ slobode lišeno 12 lica

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova | Datum:12.02.2020.

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi na području Republike Srpske operativnu akciju kodnog naziva „Maglić“ u okviru koje je slobode lišeno 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „Nesavjestan rad u službi“.

Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu do 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti.

U toku akcije vrše se pretresi na 28 lokacija na područje Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a u dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, veću količinu novca i druge predmete koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

U ovim aktivnostima angažovani su policijskih službenici nadležnih policijskih uprava, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: