Obavještenje iz Eparhije budimljansko-nikšićke i Crkvene opštine Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obavještenje iz Eparhije budimljansko-nikšićke i Crkvene opštine Gacko

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:13.02.2020.

Zbog nemogućnosti dogovora sa policijom Crne Gore da se obezbjeđuje litija od Golije do Nikšića, iz Crkvene opštine Gacko obavještavaju vjernike Gacka i Golije da se ova litija neće organizovati na ovoj relaciji 16. februara, kako je bilo nezvanično najavljeno, već će biti služen moleban u manastiru Svetog Save u Goliji u 16 časova, a do manastira će biti organizovane litije sa Krsca i iz Gacka.

Polazak litije iz Gacka je u 11 časova, ispred stare crkve, a sa Krsca u 15 časova. Planirani dolazak u Goliju je u 16 časova, gdje će biti služen moleban u trajanju od 30 minuta. Nakon toga, ko ima mogućnost da organizuje sopstveni prevoz u Nikšić, može da prisustvuje zajedničkoj litiji u Nikšiću u 18 časova. Za one koji se vraćaju u Gacko biće organizovan prevoz.

Molimo sve zainteresovane za litiju iz Gacka da dođi na nedeljnu liturgiju u 9 časova, nakon koje polazi litija. Potrebno je ponijeti sve što je neophodno za 5 časova pješačenja. Zbog prelaska granice, treba ponijeti lična dokumenta, a iz istog razloga u litiji se neće nositi nikakva nacionalna obilježja već samo krst i crkveni litijski barjaci. Vjernici mogu ponijeti po jednu ikonu. Molimo sve koji planiraju da učestvuju u litiji, da se pridržavaju ovih preporuka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: