Foča: Lokalizovana dva požara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Lokalizovana dva požara

Izvor: Radio Foča | Datum:18.02.2020.

Na području opštine Foča juče su zabilježena dva požara.

Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča u 17.40 časova prijavljeno je da gori nisko rastinje na području Miljevine, iznad Ocrkavlja. Vatra je prijetila kućama.

Na teren su izašla dvojica vatrogasaca sa vatrogasnim vozilom „tojota pik ap“ i uz pomoć trojice mještana uspjeli su da lokalizuju požar.

Izuzev izgorjelog niskog rastinja, vatra nije uzrokovala veću štetu.

Uzrok požara najvjerovatnije je paljenje korova prilikom čišćenja imanja, pa iz Teritorijalne vatrogasne jedinice upozoravaju građane da povedu računa kada obavljaju takve poslove i da vatru drže pod nadzorom da se ne bi širila.

U 18.50 časova policija je prijavila požar na području Godijena, tačnije u predjelu Geuša gdje je gorjela šuma. U pitanju je nepristupačan i nenaseljen teren na samoj granici sa Crnom Gorom.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici je rečeno da nisu mogli intervenisati, a da se požar tokom noći sam ugasio pod dejstvom mraza.

Vatrom je bio zahvaćen šumski pojas u dužini od oko 500 metara pri vrhu Geuša.

S obzirom na vremenske uslove može se pretpostaviti da je požar namjerno izazavan, rečeno je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: