Foča: Opština povećala sredstva za vantjelesnu oplodnju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Opština povećala sredstva za vantjelesnu oplodnju

Izvor: Radio Foča | Datum:18.02.2020.

Za razliku od prethodnih godina kada je Opština Foča za vantjelesnu oplodnju izdvajala 25 hiljada maraka, od ove godine taj iznos je uvećan za pet hiljada i iznosi 30 hiljada maraka.

Iako Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske finansira tri procedure, Opština Foča je svojim pravilnikom regulisala da podržava bračne parove koji nastavljaju sa procedurama.

-Iz tog fonda opština će sa po pet hiljada maraka podržati tri bračna para koji nemaju pravo na sredstva Fonda zdravstvenog osiuranja Srpske, a tri bračna para koja su u trećoj proceduri dobiće po tri hiljade maraka- saopšteno je iz Opštine Foča.

U saopštenju se podsjeća da su do sada sredstva za vantjelesnu oplodnju dobili svi podnosioci zahtjeva koji su ispunjavali uslove pravilnika.

U proteklih sedam godina opština je za podršku vantjelesnoj oplodnji izdvojila 132 hiljade maraka, a sredstva je dobio 31 mladi bračni par.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: