Završetak projekta modernizacije fočanske bolnice do kraja godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završetak projekta modernizacije fočanske bolnice do kraja godine

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:25.02.2020.

Rekonstrukcija i modernizacija Univerzitetske bolnice u Foči teče po planu i biće završeni do kraja godine, saopšteno je iz Opštine Foča , koja uz Vladu RS, kroz različite vidove pomoći nastoji da unaprijedi rad ove zdravstvene ustanove.

Naime, u fočanskoj bolnici u fazi završnih radova je Poliklinika u kojoj će biti smješteno 35 ambulanti svih specijalističkih struka, a za mjesec dana stići će i namještaj.

Nove prostorije za nekoliko mjeseci dobiće i Odjeljenje onkologije, nakon čega će početi rekonstrukcija paviljona u kome su odjeljenja kardiologije i neurologije kao i centralnog bloka sa operacionim salama i angio salom.

-Rekonstrukcija bolnice košta oko 16,5 miliona KM, a Vlada RS je izdvojila dodatnih 1.023.000 KM-ističu u Opštini Foča.

Podsjećaju da je sa projektom energetske efikasnosti, koji je završen prije tri godine, Univerzitetska bolnica u Foči, nakon 60 godina, konačno rekonstruisana i obnovljena tako da pacijenti sada na raspolaganju imaju još bolju uslugu i uslove smještaja, a zaposleni bolje uslove za rad.

Uz pomoć i podršku opštine, bolnica je nedavno dobila sigurno i uredno snabdijevanje vodom i električnom energijom.

-Izgradnjom obilaznice sa 50 parking mjesta, koju finansira Opština, rješava se bezbjedan prilaz budućoj Poliklinici, a uz postojeći, povećao se i broj parking mjesta i na ulazu u bolnicu-navodi se u saopštenju.

Ističe se da je interes opštine da se Univerzitetska bolnica i Medicinski fakultet, kao razvojne komponente lokalne zajednice, stalno razvijaju, modernizuju i usavršavaju, na dobrobit svih građana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: