Cape-Ustikolina: Akcije uređenja infrastrukture i očuvanja prirode | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Cape-Ustikolina: Akcije uređenja infrastrukture i očuvanja prirode

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:03.03.2020.

Stanovnici fočanske mjesne zajednice Cape-Ustikolina ovih dana su izveli više akcija raskresivanja rastinja oko dalekovoda i uređenja lokalnog puta, te uklanjanja divljih deponija.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Cape-Ustikolina Milan Gagović kaže je raskresana trasa dalekovoda sa kojeg se strujom napaja ovo granično područje sa Federacijom BiH, te da je na lokalnom putu od Paunaca do vojnih objekata u Filipovićima, pa dalje sve do Capa, u više etapa posječeno rastinje, napravljena proširenja i očišćen kolovoz.

Gagović je istakao da je u svakoj od akcija učestvovalo po više od 20 mještana i to složno Srbi i Bošnjaci.

On je naveo da je u posljednjoj akciji, uz raskresivanje i uređenje lokalnog puta, uklonjeno i više deponija smeća, koje pored puta na dionici od Paunaca do vojnih objekata najčešće ostavljaju izletnici.

I ovoga puta, Ustikoljani su imali podršku opštine Foča.

„Opština je finansirala naftu, a ja sam ustupio građevinsku mašinu skip, tako da bih se zahvalio opštini koja nam uvijek izađe u susret u ovakvim prilikama. Apelovao bih na sve građane koji dolaze na taj prostor da ne bacaju smeće, jer stvarno je ružno vidjeti kako uništavamo okolinu, a uništavajući okolinu, uništavamo sami sebe“, upozorio je Gagović.

On je najavio da će akcija uklanjanja divljih deponija, uz sadnju drveća, uskoro biti nastavljena i to uz pomoć opštinskog radnog voda i učenika fočanske Bogoslovije i studenata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: