Foča: Riješeno snabdijevanje električnom energijom za osam preduzeća | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Riješeno snabdijevanje električnom energijom za osam preduzeća

Izvor: rtrs | Datum:10.03.2020.

U Industrijskoj zoni Brod na Drini kod Foče, podizanjem trafo-stanica riješeno je snabdijevanje električnom energijom za osam preduzeća.
 

Privrednici najavljuju nova radna mjesta, uglavnom u drvoprerađivačkim pogonima.

Izgradnju tri trafo-stanice u Industrijskoj zoni Brod na Drini, sa 300.000 maraka pomoglo je Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske.

Otežano snabdijevanje, česti nestanci i loš napon na kojem mašine najčešće nisu mogle da rade su prošlost. Novi elektro-vodovi, za privrednike, podstrek su i za nova ulaganja.

- Ovdje je direktno snabdjeveno električnom energijom osam privrednih subjekata koji su već učinili neke korake u pokretanju proizvodnje, ovdje se u prvoj fazi očekuje najmanje 100 radnika, a u sljedećoj fazi znatno više - istakao je Goran Đuković, vlasnik preduzeća "Standard" Foča.

Privrednici očekuju nastavak ulaganja u infrastrukturu kompleksa industrijske zone. Iz Opštinske uprave najavljuju da će u ovoj godini biti ispunjeni i ti preduslovi za bolje poslovanje.

- Prije svega moramo obezbijediti industrijsku i tehničku vodu, protiv-požarnu zaštitu, interne putne komunikacije i rasvjetu i još neke kapacitete koji su zaista neophodni - naveo je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Industrijska zona Brod na Drini u kojoj je u osam preduzeća trenutno zaposleno više od 30 radnika podignuta je u kompleksu nekadašnjeg privrednog giganta "Maglić".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: