Održano regionalno takmičenje iz matematike za srednjoškolce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održano regionalno takmičenje iz matematike za srednjoškolce

Izvor: Radio Gacko | Datum:10.03.2020.

Srednjoškolci iz regije su se proteklog vikenda takmičili u znanju iz matematike. Domaćin je bio SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka, a postignuti su sledeći rezultati:

U kategoriji prvih razreda najbolja je bila Zorica Sudžum učenica SŠC „Golub Kureš“ iz Bileće. Drugi je bio Miomir Dujanović iz Tehničke škole Trebinje, dok je treći Ognjen Vujović iz trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“. Na četvrtom mjestu se plasirao Uroš Šojić iz SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka.

U konkurenciji drugih razreda, prvo mjesto u regiji zauzela je Marija Parežanin iz trebinjske Tehničke škole. Druga je bila Nataša Savić iz SŠC „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja, dok je treća bila Sara Gaćina iz trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“.

Kada su u pitanju učenici trećih razreda najbolji je bio Aleksa Turnić iz gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje. Iz iste gimnazije je i Jovana Gavrilović koja je zauzela drugo mjesto, dok je trećeplasirana bila Julija Kureš iz SŠC „Golub Kureš“ Bileća.

Učenici SŠC „Pero Slijepčević“ Slaven Ivković i Anđela Crnogorac su zauzeli četvrto, odnosno, peto mjesto.

Najbolje znanje iz matematike među maturantima je pokazala Jovana Delić iz bilećkog SŠC „Golub Kureš“, drugo mjesto podijelile su trebinjska gimnazijalka Lana Ivković i Nikolina Beštić iz nevesinjskog Srednjoškolskog centra.

Učenik SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka Stefan Kovačević zauzeo je treće mjesto.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: