Nevesinje: Policajci darovali dragocjenu tečnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Policajci darovali dragocjenu tečnost

Datum:31.03.2015.
Pripadnici policijskih stanica Nevesinje i Gacko uključili su se danas u akciju dobrovoljnog davanja krvi koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Dragocjenu tečnost u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS dalo je 15 nevesinjskih i gatačkih policajaca i policijskih službenika.

 

 Spremnost da se uključe u akciju iskazalo je još nekoliko policajaca, ali su u Službi za transfuziju naglasili da u ovom trenutku imaju dovoljno zaliha krvi.
Policajci kažu da je njihov prvi zadatak da obezbijede sigurnost građana, ali naglašavaju da se uvijek rado odazovu i na humanitarne akcije i druge apele za pomoć.

 Zamjenik komandira Policijske stanice Nevesinje Siniša Laketa kaže da su svi učesnici današnje akcije redovni davaoci krvi.
- Naši pripadnici su među najčešćim davaocima u Nevesinju. Ovim humanim gestom želimo da pokažemo koliko smo blizu građana, ali i da pomognemo onima kojima je krv potrebna – istakao je Laketa.

Doktor Maksim Brenjo, specijalista transfuziolog, naglasio je da njihova služba ima odličnu saradnju sa Policijskom stanicom Nevesinje i da su njeni pripadnici uvijek na raspolaganju da daju dragocjenu tečnost. On je izrazio očekivanje da će dobrovoljno davalaštvo u Nevesinju biti još masovnije tako što je će u akcije uključivati veće  firme i ustanove.

Brenjo je rekao da su preseljenjem u novi objekat bolnice uslovi za rad mnogo komforniji.

Dobili smo potrebnu opremu od Opšte bolnice i Zavoda za transfuzijsku medicinu tako da može odgovoriti na sve potrebe pacijenata – istakao je Brenjo.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: