Foča: Pranje ulica i Gradske pijace- kontrola cijena sredstava za higijenu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Pranje ulica i Gradske pijace- kontrola cijena sredstava za higijenu

Izvor: Radio Foča | Datum:13.03.2020.

Epidemiološka situacija u opštini Foča je dobra i pod stalnim je nadzorom, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Načelnik opštine je formirao stalnu komisiju koja svakodnevno analizira i preduzima mjere za sprječavanje virusa i mogućih infekcija.

U karantinskom nadzoru u Foči trenutno je pet osoba. Karantin su napustile četiri osobe, a juče je jedna osoba pod inspekcijskim nadzorom vraćena u inostranstvo, odakle je došla.

U cilju dajeg preventivnog djelovanja, danas su dogovorene sljedeće mjere:

Danas je počelo pranje gradskih ulica. Biće oprana i Gradska pijaca.

Građanima koji prodaju bijeli mrs i životne namirnice na pijaci skrećemo pažnju da su dužni te proizvode prodavati po propisanim standardima. Inspektorima je naloženo da kontrolišu prodaju i svima koji se ne pridržavaju propisa zabraniće rad i prodaju.

Inspekcije nastavljaju kontrolu higijene u svim trgovinskim i ugistiteljskim objektima.

Inspektori su dobili nalog da dodatno kontrolišu cijene sredstava za higijenu kako bi se spriječilo da se kroz povećanje marže povećavaju cijene tih proizvoda. Svi oni koji u ovoj situaciji budu povećavali cijene sredstava za higijenu biće kažnjeni.

Danas i sutra uradiće se dezinfekcija Sportske dvorane i Sportskog centra „Partizan“.

Nadležno opštinsko odjeljenje danas će prikupiti podatke o stanju zaliha higijenskih sredstava kako bi se blagovremenoporučile i obezbijedile nove količine.

Na posebnom letku koji će biti istaknut na oglasnim tablama i na drugim mjestima u gradu, građanima će biti data osnovna uputstva o ponašanju u ovoj situaciji..

I sa današnjeg sastanka građanima je upućen apel da stalno podižu nivo lične higijene, da provjetravaju prostorije u kojima borave i da što više vremena provode u prirodi, izvan zatvorenih prostorija, navodi se u saopštenju lokalne uprave.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: