U Gacku bez posebnih mera protiv korona virusa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Gacku bez posebnih mera protiv korona virusa

Izvor: Radio Gacko | Datum:14.03.2020.

Nakon odluke Vlade RS, škole u opštini Gacko su zatvorene do 30. marta, a sva okupljanja zabranjena.

Kulturno-sportski centar Gacko je odložio sve manifestacije i filmske projekcije za naredni period. Prodavnice i ugostiteljski objekti rade kao i obično.

Iz KSC su stopirali odigravanje utakmica, održavanje treninga i drugih rekreativnih aktivnosti u sportskoj dvorani za decu mlađu od 15 godina.

Zakazane utakmice za starije kategorije će se odigravati bez prisustva publike, saopšteno je iz ove ustanove.

Oglasili su se i iz Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ i izdali preporuke građanima za postupanje i mere zaštite od korona virusa.

Preporučeno je izbegavanje skupova u zatvorenim prostorima, provetravanje prostorija, kašljanje u maramicu, često pranje ruku i izbegavanje putovanja u područja u kojima su registrovani slučajevi oboljenja.

Takođe su pozvali sve one koji su u prethodnom periodu boravili na području Kine, Italije, Francuske ili Nemačke da se jave u ovu zdravstvenu ustanovu.

U opštini smatraju da još nema potrebe da se poseže za nekim posebnim merama kako se ne bi unosila bespotrebna panika i zabrinutost.

Ukoliko na području Hercegovine bude registrovanih slučajeva korona virusa, Krizni štab opštine Gacko će doneti mere kako bi zaštitio stanovništvo, rekao nam je zamenik načelnika opštine Radoica Antunović.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: