Na zalihama dovoljno prehrambenih proizvoda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na zalihama dovoljno prehrambenih proizvoda

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:19.03.2020.

U veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima u Republici Srpskoj ima dovoljno prehrambene robe, a u firmama u domaćoj prehrambenoj industriji na stanju je dovoljno zaliha, pa nema potrebe za bilo kakvim strahom da će doći do nestašice, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Iz Ministarstva navode da svakodnevno prate stanje zaliha robe u prehrambenoj industriji Srpske, te napominju da se, paralelno s tim, proizvodnja primarnih poljoprivrednih proizvoda u Srpskoj odvija nesmetano.

- U zalihama koje ima naš prehrambeni sektor ima dovoljno količina zamrznutog mesa, sirovina i gotovih proizvoda od mesa, brašna i pšenice, prerađenog voća i povrća, kao i mlijeka i mliječnih proizvoda - dodaje se u saopštenju.

Prema podacima iz poljoprivrednih apoteka, povećana je potražnja za repromaterijalom za sjetvu, pa se očekuje povećanje sjetvenih površina u predstojećoj proljetnoj sjetvi, što će obezbijediti i više hrane na tržištu.

- Povećanoj tražnji repromaterijala za proljetnu sjetvu svakako doprinosi i redovna isplata podsticaja, a podsjećamo da je isplata svih obaveza iz prethodne godine obavljena u rekordnom roku, kako bi se poljoprivrednici na vrijeme mogli pripremiti za proljetnu sjetvu - ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske naglašavaju da će isplata podsticaja biti nastavljena nesmetano i u narednom periodu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: