Za dva dana u Foči sedam požara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za dva dana u Foči sedam požara

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:20.03.2020.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Foča u jednom danu lokalizovala je četiri požara- u Brusnima, Budnju, Kopilovima i Štoviću.

Jučerašnja intervencija u Brusnima, gdje su gorjeli trava i nisko rastinje, trajala je od 16.00 do 18.30 časova.

Otprilike u isto vrijeme, tačnije od 16.30 do 19.00 časova, druga ekipa fočanskih vatrogasaca uspjela je da ugasi požar na Budnju kod Miljevine.

Vatra je bila zahvatila nisko rastinje i prijetila da ugrozi obližnju kuću, a požar je izazvalo spaljivanje korova prilikom proljećnog čišćenja imanja.

U Kopilovima je gorjela šuma, a intervencija je trajala od 18.40 do 20.15 časova. Požar su zajedno ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice i radnici Šumskog gazdinstva „Maglić“.

Na kraju jučerašnjeg izuzetno „vrelog“ dana, fočanski vatrogasci su od 21.15 do 22.30 imali intervenciju u selu Štović, gdje su gorjeli šuma, nisko rastinje i trava.

I ovaj požar uspješno je lokalizovan.

Fočanski vatrogasci prethodno su, u srijedu, ugasili tri požara- u Jeleču, Izbišnu i Jošanici.

Uzrok svih požara bio je ljudski faktor, ističu iz Teritorijalne vatrogasne jedinice i još jednom apeluju da se spaljivanje korova obavlja uz pojačan nadzor i na površinama koje se mogu kontrolisati.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: