MUP RS: Potvrde za nesmetano kretanje važe do 30. marta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

MUP RS: Potvrde za nesmetano kretanje važe do 30. marta

Datum:24.03.2020.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je danas da potvrde o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada u vrijeme propisanog ograničenja od 20 do pet časova koje izdaju poslodavci važe do 30. marta.

- U potvrdi poslodavca moraju biti navedeni lični podaci (ime i prezime i jedinstveni matični broj) radnika za kojeg poslodavac kaže da mu je neophodno njegovo kretanje zbog nesmetanog obavljanja procesa rada. Poslodavac mora potpisati i ovjeriti potvrdu. Lice na čije ime je izdata potvrda mora imati i važeći identifikacioni dokument - navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da su od zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa izuzeta i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP izdaje potvrdu o potrebi kretanja licima koja nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici, iskazajući potrebu za nesmetanim kretanjem kao što su lica starija od 65 godina koja se brinu o starim licima, licima sa posebnim potrebama i slično

- Zloupotreba ovih potvrda biće najstrože sankcionisana - upozorili su iz MUP-a.
 
 
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: