Štab za vanredne situacije opštine Berkovići: Saopštenje za javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Berkovići: Saopštenje za javnost

Izvor: Opština Berkovići | Datum:24.03.2020.

Štab za vanredne situacije opštine Berkovići održao je peti sastanak od početka epidemiološke situacije  virusa COVID -19 (KORONA VIRUS).

Na sastanku je konstatovano da je epidemiološka situacija na području opštine Berkovići stabilna. U lokalnoj zajednici nema potvrđenih slučajeva  zaraženih virusom COVID – 19.

Trenutno se 28 lica nalaze pod mjerama zdravstvanog nadzora – kućne izolacije. Kod pomenutih lica nisu primjećeni bilo kakvi simptomi virusa i prema saznanjima kontrolnih organa, svih 28 lica poštuju izrečene mjere.
Konstatovano je da građani opštine Berkovići uglavnom poštuju mjere Štaba za vanredne situacije opštine Berkovići, kao i izrečene mjere republičkih i državnih organa. Građani opštine Berkovići se pozivaju da istraju sa odgovornim ponašanjem. 

Vlasnicima trgovinskih radnji , radnicima pošte i apoteke se preporučuje da pojačaju sanitarno – higijenske mjere.Takođe skreće se pažnja vlasnicima trgovinskih radnji i benzinske pumpe da je zabranjeno zaustavljanje vozača u tranzitu kroz Bosnu i Hercegovinu, te da ukoliko primjete takav slučaj odmah obavjeste policiju.

Na sastanku je izrečena mjera zabrane rada frizerskih salona.
U skladu sa preporukama Ministarstva uprave i lokalne samouprave rad opštinskih organa uprave organizovan je sa smanjenim radnim kapacitetima . Rad sa strankama je ograničen od 8 h do 12 h.

Štab za vanredne situacije će se javnosti obraćati svakih 48 sati, a nalaziće se u stalnom zasjedanju do ukidanja vanredne situacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: