Pronaći rješenje za provjeru znanja učenika i ispite studenata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pronaći rješenje za provjeru znanja učenika i ispite studenata

Izvor: SRNA | Foto: Politika.rs | Datum:24.03.2020.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i članovi Radnog tima za obrazovanje konstatovali su na današnjem sastanku u Banjaluci da poseban akcenat treba biti na iznalaženju rješenja za provjeru znanja učenika osnovnih i srednjih škola, te za održavanje ispita za studente kada za to budu stečeni uslovi.

 

Na sastanku u Palati Republike analizirane su dosadašnje mjere u oblasti obrazovanja koje su donesene u uslovima vanredne situacije, te razmatrana rješenja za završetak školske i akademske godine u Republici Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku sa Cvijanovićevom bili su članovi radnog tima za obrazovanje - ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama i na fakultetima prekinuta je zbog širenja visursa korona.

Za osnovce je potom počela instruktivna nastava putem programa Radio-televizije Republike Srpske, a za srednjoškolce i studente putem interneta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: