Foča: Karantin u 'Partizanu' i Klubani Gradskog stadiona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Karantin u 'Partizanu' i Klubani Gradskog stadiona

Izvor: Radio Foča | Datum:25.03.2020.

U Omladinskom sportskom centru „Partizan“ i Klubani Fudbalskog kluba „Sutjeska“ u Foči oformljen je karantin za smještaj lica koja ne budu poštovala kućnu izolaciju, te za građane ove opštine kojima na granici, pri ulasku u BiH, bude određena ta mjera nadzora, rečeno je na današanjem sastanku opštinskog Kriznog štaba.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da su obezbijeđeni svi uslovi za normalno funkcionisanje karantina, čime je ispoštovana norma koju je propisao Republički štab.

On je istakao da u Foči nema zabilježenih slučajeva zaraženih virusom korona, dok je u kućnoj izolaciji 151 lice.

„Najvažnije je da se svi pridržavamo mjera, da ostanemo kući, da spriječimo dolazak virusa u naš grad. Nastavljamo sa dezinfekcijom i ostalim preventivnim mjerama, kao i da brinemo o starim i iznemoglim licima, pojačavamo sve mjere i molimo građane da se pridržavaju svega, a policija i inspekcija vrše stalnu kontrolu“, napomenuo je Mašić.

Na sastanku Kriznog štaba je istaknuto da se građani pridržavaju zabrana kretanja, kako policijskog časa, tako i zabrane izlaska starijim od 65 godina, kojima volonteri Centra za socijalni rad,  Crvenog krsta i Civilne zaštite svakodnevno vrše uslugu dostave namirnica i lijekova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: