Foča: Na ulazima u radnje obavezne step-barijere za dezinfekciju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Na ulazima u radnje obavezne step-barijere za dezinfekciju

Izvor: SRNA | Datum:26.03.2020.

Sve radnje u Foči, kojima je dozvoljen rad, moraće da pojačaju mjere higijene postavljanjem na ulazu step-barijere natopljene sredstvom za dezinfekciju, a obaveza je i da dezinfikuju prostorije, odlučeno je na današnjoj sjednici opštinskog Kriznog štaba.

Sredstvo za dezinfekciju distribuisaće preduzeće "Izvor", koje je ovlašteno za pravljenje hemijskog rastvora bezbjednog za upotrebu, dok će dezinfekciju unutrašnjosti trgovinskih i ostalih radnji vršiti pripadnici Civilne zaštite.

Sve pripreme za uspostavljanje karantina u Foči su završene i od danas Omladinski sportski centar "Partizan" i "Klubana" na Gradskom stadionu mogu da primaju osobe kojima bude izrečena ta mjera nadzora.

Na sastanku Kriznog štaba istaknuto je da je Crveni krst obezbijedio nove krevete i novu ćebad, dok će Studentski dom Foča besplatno pripremati i dovoziti hranu u karantin i to u plastičnom posuđu za jednokratnu upotrebu.

Zdravstvenu kontrolu osoba u karantinu vršiće ljekari Doma zdravlja, a karantin će biti pod stalnim nadzorom policije.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić upozorio je sve građane koji su u kućnoj izolaciji da poštuju tu mjeru jer će u suprotnom biti smješteni u karantin.

"Svi koji se zateknu na ulici, koji ne poštuju kućnu izolaciji, od tog časa počinje njihovih 14 dana u karantinu, a bolje je kod kuće biti nego u karantinu", poručio je Mašić.

U Foči nema zaraženih virusom korona, a u kućnoj izolaciji su 143 osobe.

Na sastanku je navedeno da je juče komunalna inspekcija izvršila 67 kontrola poštovanja kućne izolacije i da nije zabilježeno kršenje te mjere.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: