Opštine iz regije podržale inicijativu za nabavku respiratora fočanskoj bolnici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opštine iz regije podržale inicijativu za nabavku respiratora fočanskoj bolnici

Izvor: Radio Foča | Datum:26.03.2020.

Inicijativu fočanskog Kriznog štaba za nabavku respiratora za Univerzitetsku bolnicu Foča podržale su opštine iz regije, čijim se stanovnicima pružaju zdravstvene usluge u ovoj ustanovi.

Načelnik opštie Foča Radisav Mašić kaže da je inicijativa naišla na dobar odjek, te da su svi načelnici sa kojima je razgovarao prihvatili da izdvoje sredstva za nabavku respiratora.

„Svi su jednodušno podržali inicijativu. Naišli smo na dobar odjek  u Kalinoviku, Višegradu, Rudom, Novom Goraždu, Rogatici. Nisam se uspio čuti sa načelnikom Čajniča, a vjerujem da će i oni podržati i da ćemo uspjeti da obezbijedimo više respiratora koji će našoj bolnici biti neophodni“, rekao je Mašić.

Na sastanku opštinskog Kriznog štaba navedeno je da je dobar odziv i među privrednicima, kojima će Univerzitetska bolnica zvanično uputiti dopis za učešće u solidarnoj nabavci respiratora.

Krizni štab je pozvao i sve Fočake koji žive u dijaspori da se uključe u ovu akciju.

Donatorska sredstva mogu se uplatiti na žiro račune Univerzitetske bolnice 562-006-81127924-02 i opštine Foča 562-006-00001712-12, oba u NLB banci, sa naznakom „pomoć u borbi protiv virusa korona“.

Na sjednici Kriznog štaba je navedeno da je sve više primjera solidarnosti i čovjekoljublja, te da su preduzeće Tehnogradnja, trgovinske radnje „Ostojić“ i „Savić“ i Kafe picerija „Mocart“ obezbijedili namirnice za 80 paketa hrane za socijalno ugrožene, dok je poljoprivrednik Milan Gagović podijelio tonu krompira i sto litara rakije starim licima u Foči i Ustikolini.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: