Foča: Starija lica mogu ići na selo da obrađuju imanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Starija lica mogu ići na selo da obrađuju imanja

Izvor: RTRS | Foto: SRNA | Datum:31.03.2020.

Opštinski štab za vanredne situacije odobrio je licima starijim od 65 godina koja žive u Foči, a imaju na selu obradivo zemljište, da mogu da odlaze da ga obrađuju.

Ovom mjerom dopunjena je odluka Republičkog štaba, koji je odobrio licima do 75 godina koja žive na selu da mogu da obrađuju imanja, kao i pčelarima da rade u svojim pčelinjacima.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je potrebno da se starija lica koja žive u gradu, a žele da obrađuju svoja imanja, jave policiji, koja će im davati saglasnost za odlazak na selo.

- Policija će im dati odobrenje da idu od tačke A do tačke B, ne zadržavajući se nigdje, ni na benzinskim pumpama. Ako se budu pridržavali tih mjera, moći će da rade - rekao je Mašić.

On je najavio da će opština za više od 200 socijalno ugroženih porodica podijeliti besplatan sjemenski materijal za sjetvu povrća, koji je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

- Centar za socijalni rad nam je dostavio spisak od 60 porodica, mjesne zajednice oko 120 porodica, čemu ćemo dodati i spisak resornog opštinskog odjeljenja sa određenim brojem korisnika, tako da će više od 200 porodica socijalnih kategorija u kojima ima neko ko može da radi dobiti materijal za sjetvu povrtlarskih kultura - naveo je Mašić.

On je dodao da je u toku podjela regresiranog goriva.

- Za sada imamo spisak od 119 ljudi koji će dobiti regresirano gorivo, mada će taj broj, ja se nadam, izaći na 500 - rekao je Mašić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: