Štab za vanredne situacije opštine Berkovići - Saopštenje za javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Berkovići - Saopštenje za javnost

Izvor: Opština Berkovići | Datum:01.04.2020.

Štab za vanredne situacije opštine Berkovići održao je danas deveti sastanak od početka epidemiološke situacije  prozrokovane virusom  COVID -19 (KORONA VIRUS).

Na sastanku je konstatovano da je epidemiološka situacija na području opštine Berkovići stabilna. U lokalnoj zajednici nema potvrđenih slučajeva  zaraženih virusom COVID – 19. Trenutno se 8 lica nalaze pod mjerama zdravstvanog nadzora – kućne izolacije. Kod pomenutih lica nisu primjećeni bilo kakvi simptomi virusa i prema saznanjima kontrolnih organa, svih 8 lica poštuju izrečene mjere.  Do danas je 20 lica završilo sa mjerama zdrastvenog nadzora.

Konstatovano je da građani opštine Berkovići uglavnom poštuju mjere Štaba za vanredne situacije opštine Berkovići, kao i izrečene mjere republičkih i državnih organa. Građani opštine Berkovići se pozivaju da istraju sa odgovornim ponašanjem. 

Na sastanku je razgovarano i o najavljenim humanitarnim pomoćima koje će se u narednom periodu podijeliti ugroženim kategorijama stanovništva u saradnji Službe za socijalnu i dječiju zaštitu  i OO Crvenog krsta Berkovići. Pozivamo sve građane kojima je neophodna pomenuta pomoć ili znaju nekog kome je neophodna, da kontaktiraju Opštinu upravu na broj telefona: 059-860-111.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: