Pale: Nema novozaraženih, u toku procedure u vezi sa testiranjem kontakata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pale: Nema novozaraženih, u toku procedure u vezi sa testiranjem kontakata

Izvor: RTRS | Datum:02.04.2020.

U toku dana očekuje se nalaz testiranog lica koje je bilo u kontaktu sa zaraženom osobom sa područja opštine Istočna Ilidža, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Na području opštine Pale nema novozaraženih lica virusom korona, a u toku je procedura koju provode ovdašnji Dom zdravlja i epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u vezi sa testiranjem utvrđenih kontakata sa dvije do sada zaražene osobe.

U saopštenju se navodi da nadležne službe Doma zdravlja Pale nad svim licima kojima je izrečena mjera kućne izolacije, a kojih ima ukupno 79, uključujući i ona za koje je utvrđeno da su ostvarivali kontakt sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19, provode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, redovno prateći da li lica pod nadzorom eventualno prepoznaju simptome koji bi upućivali na respiratornu infekciju ili manifestovali kliničku sliku koja bi ukazivala na mogućnost prisustva virusa korona.

- Imajući u vidu činjenicu da su sva lica pod nadzorom dobila striktno uputstvo da svaki, pa i najblaži simptom na koji eventualno posumnjaju odmah prijave koordinatoru Doma zdravlja Pale, ponovo insistiramo na tome da se poštuju izrečene mjere i preporuke nadležnih službi - ističe se u saopštenju.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da se pridržavaju svih donesenih naredbi i naglašavaju da prate i kao mjerodavne prihvataju isključivo zvanične informacije koje saopštava ovaj štab, podsjećajući da su se juče na društvenim mrežama širile dezinformacije koje su unijele bespotrebnu paniku među stanovništvo, što je pojava koju po prijavi opštine Pale istražuje i MUP Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: