Zabilježeno 99 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zabilježeno 99 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

Izvor: RTRS | Datum:06.04.2020.

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova, u protekla 24 časa sankcionisana su 44 građana.
 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da je prekršajno sankcionisano 55 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda van mjesta njihovog prebivališta/boravišta u periodu od subote u 12.00 časova do nedjelje u 18.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje (potvrda za lica koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

U saopštenju se navodi da je evidentirano jedno lice koje je prekršilo izrečenu mjeru izolacije i kojem je uručen prekršajni nalog, kao i tri krivična djela protiv zdravlja ljudi:

- Oko 20. 50 časova policijski službenici Policijske stanice Srbac su u mjestu Povelič, opština Srbac lišili slobode N.M. iz Srpca, koji je upravljajući putničkim motornim vozilom prekršio Naredbu o zabrani kretanja u vremenu od 20.00 do 05.00 časova. Utvrđeno je da je licu istekla potvrda o registraciji putničkog vozila i da je odbio da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinio i prekršaj iz čl. 208. i 220. ZOOBS-a BiH.

Prilikom transporta lica službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom lišenja slobode pomenutog lica, zadobio lakšu tjelesnu povredu. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta, protiv N.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- U Ulici Miloša Obilića nepoznato lica izvršilo je provala u kiosk Minutica koji je u vlasništvu Glasa Srpske. Policijski službenici su izvršili uviđaj, a tužilac OJT Banjaluka se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teška krađa, a s obzirom da je djelo počinjeno u vrijeme policijskog časa, u pitanju je i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- Policijski službenici PS Banjaluka Obilićevo zatekli su u Krfskoj ulici nepoznato lice koje nije postupilo po mjeri Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske. Utvrđeno je da se radi o licu A.P. iz Banjaluke, koji kod sebe nije imao dozvolu za kretanje. Kod njega je uočena manja vrećica u kojoj se nalazio alat, pogodan za vršenje provala, zbog čega je isti lišen slobode. Tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopšteno je iz MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: