Aktivni požari u gatačkim selima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Aktivni požari u gatačkim selima

Izvor: Radio Gacko | Datum:08.04.2020.

Sa dolaskom proljeća i ljepšeg vremena dolazi nažalost i do standardnih negativnih pojava, požara uzrokovanih uglavnom sređivanjem imanja jer se tom prilikom vatra često otme kontroli.

Da je vatrena stihija neumoljiva svjedoče sve češće intervencije Vatrogasno spasilačke jedinice Gacko. Tokom jučerašnjeg dana naši vatrogasci intervenisali su u rejonu sela Bodežišta gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar je stavljen pod kontrolu, ali je još uvijek aktivan.

Starješina „Vatrogasne jedinice“ Gacko Nebojša Avdalović potvrdio je da jutros ima novih požara. U MZ „Brljevo“, u selu Kazanci aktivan je požar gdje su bili ugroženi stambeni objekti. Tamo se trenutno nalazi terensko vozilo i cisterna, pa se nadamo da će i ovaj požar uskoro biti pod kontolom.

U Vatrogasnoj jedinici su nam rekli da je aktivan i požar selu Višnjevo i da su vatrogasci u pripravnosti da i tamo intervenišu.

Vjetar koji nas je pratio ovih dana otežava situaciju i doprinosi širenju požara. Iako ga u gradu jutros nema, vatrogasci kažu da je u selima situacija drugačija i da ima vjetra promjenjivog smjera.

Inače, jutarnja temperatura u Gacku je iznosila 1 stepen iznad nule i u potpunosti je sunčano u ovoj opštini.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: