Источно Сарајево: Дан жалости због смрти доктора Лазића | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Источно Сарајево: Дан жалости због смрти доктора Лазића

Извор: РТРС | Датум:15.04.2020.

На подручју града Источно Сарајево данас је дан жалости поводом смрти доктора Миодрага Лазића, ратног хирурга који је спасио животе великог броја војника и цивила са подручја тадашњег Српског Сарајева и Сарајевско-романијске регије, заједничка је одлука представника градске и општинских власти у Источном Сарајеву.

На Дан жалости заставе ће бити спуштене на пола копља на згради Градске управе и зградама градских општина, саопштено је из кабинета градоначелника Источног Сарајева.

Медијске куће на подручју града Источно Сарајево дужне су да своје програмске садржаје прилагоде Дану жалости, наведено је у саопштењу.

Општина Источно Ново Сарајево синоћ је испунила посљедњу жељу чувеног српског хирурга, пуштајући с разгласа на Тргу Републике Србије пјесму "Марш на Дрину".  По његовој жељи, и Нишлије су свог суграђанина испратиле уз "Марш на Дрину" .

Синдикат љекара и фармацеута Србије позвао је све колеге у Србији да у 10 часова минутом ћутања одају почаст чувеном хирургу Лазићу.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је од посљедица вируса корона.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: