U Gacku podijeljena 82 paketa materijala za sjetvu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Gacku podijeljena 82 paketa materijala za sjetvu

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:20.04.2020.

Na lokalitetu Stočne pijace u Gacku, jutros su podijeljena 82 besplatna paketa materijala za sjetvu, koje je u okviru mjera vanrednih pomoći obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Paketi vrijednosti 252 KM namijenjeni su za višečlane porodice, porodice koje su u stanju socijalne potrebe, korisnike socijalne pomoći, te osobe koje su tokom epidemije virusa korona ostale bez posla.

Koordinator aktivnosti za našu opštinu bio je zamjenik načelnika, Radoica Antunović, šef područne jedinice za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi iz Trebinja, Borislav Milivojević, kao i predstavnici Zemljoradničke zadruge iz Gacka.

„Paketi vrijednosti 252 KM sadrže sjemena povrća, luk, sitna sjemena, krompir, tri vrste mineralnih đubriva, leđnu prskalicu i drugo. Paketi su vrijedni i predviđeni za manja poljoprivredna gazdinstva, koja na raspolaganju imaju najmanje pola duluma obradive površine“, rekla je Ljiljana Popović, direktor Zemljoradničke zadruge iz Gacka.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u okviru mjera vanrednih pomoći, izdvojilo je dodatnih 2,5 miliona maraka za kupovinu 9 000 sjetvenih paketa.

Za regiju Hercegovine izdvojeno je 1 000 paketa, od čega su 82 jutros podijeljena poljoprivrednim proizvođačima u Gacku.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: