Republički Štab za vanredne situacije: Medicinska sredstva za četiri opštine sa srpskim stanovništvom u FBiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Republički Štab za vanredne situacije: Medicinska sredstva za četiri opštine sa srpskim stanovništvom u FBiH

Izvor: RTRS | Datum:28.04.2020.

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.


 

Štab je na današnjoj sjednici koja je održana putem video linka donio Zaključak o raspodjeli doniranih proizvoda, saopšteno je iz Birao Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Prihvaćena je i Informacija o pristiglim donacijama i stanju zaliha medicinskih sredstava na dan 24.04.2020. godine i donesen Zaključak o donaciji medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene.

Prihvaćena je i Informacija o potrebi donacije medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene.

Štab je odobrio donaciju medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene domovima zdravlja u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac.

Republički štab obavezao je primaoce doniranih proizvoda da organizuju njihovo preuzimanje iz centralnog skladišta za prijem donacija, na adresi veleprometnika lijekova Krajinagrup d.o.o. Banjaluka, Novaković bb.

Na današnjoj sjednici donesen je i Zaključak o ispravci zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Kovid 19) u Republici Srpskoj.

Ovim Zaključkom ograničava se rad od 07.00 do 19.00 časova, u periodu od 28.04. do 11.05.2020. godine, za trgovine neprehrambenom robom koje posluju kao zasebni prodajni objekti, odnosno trgovine neprehrambenom robom koje se ne nalaze u sklopu tržnih centara.

Trgovinama na malo neprehrambenom robom koje posluju u okviru tržnih centara odobrava se ograničeno radno vrijeme od 01.05. do 11.05.2020. godine od 07.00 do 19.00 časova, navedeno je u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: