Uplaćeno 30.000 KM na račun Univerzitetske bolnice u Foči | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uplaćeno 30.000 KM na račun Univerzitetske bolnice u Foči

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:29.04.2020.

Udruženje povrtara Republike Srpske danas je na račun Univerzitetske bolnice u Foči uplatilo 30.000 KM za opremanje biosigurnosnog kabineta A2 čime će biti omogućeno da se vrše testiranja na prisustvo novog virusa korona u ovoj bolnici, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.


Sredstva su prikupljena u okviru akcije "Naše malo nekom znači mnogo", koju su članovi Udruženja povrtara sproveli u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju, da je i Udruženje mljekara Republike Srpske sredinom aprila ovoj bolnici uplatilo 40.000 KM prikupljenih u okviru akcije "Čašom mlijeka za pluća puna kiseonika", te da su ovim obezbijeđena sva potrebna sredstva za nabavku opreme i uređenje kabineta u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske poziva i druga udruženja i institucije da se pridruže poljoprivrednicima i da sličnim akcijama iskažu humanost i podrže one kojima je pomoć u trenutnoj situaciji neophodna.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: