Foča: Odobren rad pijace za domaće prodavce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Odobren rad pijace za domaće prodavce

Izvor: SRNA | Foto: Radio Foča | Datum:29.04.2020.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Foči podržao je sve mjere Republičkog štaba, uz samo jednu izmjenu koja se odnosi na radno vrijeme trgovinskih radnji, koje se neće produžavati za sat vremena, već će ostati ograničeno do 18.00 časova, odlučeno je na današnjoj sjednici.


Nakon nekoliko sedmica pauze, u Foči će u subotu, 2. maja, ukoliko ne bude policijskog časa, raditi pijaca od 7.00 do 13.00 časova, ali samo za proizvođače sa područja opštine.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da će pijaca biti dezinfikovana, te da su prodavci i kupci dužni da se pridržavaju svih higijenskih mjera zaštite.

On je napomenuo da će 1. maj, bez obzira na trajanje policijskog časa, biti neradni dan za sve, osim za dežurne službe.

"U subotu i nedjelju prodavnice će raditi do 13.00 časova", rekao je Mašić.

Poslovi pranja ulica i dezinfekcije javnih površina se nastavljaju, a do sada je utrošeno više od 20 tona dezinfekcionih sredstava.

"Svi koji imaju potrebu za dezinfekciju neka se obrate našem vodovodnom preduzeću `Izvor`, koje to vrlo uspješno radi", napomenuo je Mašić.

U Foči nema zaraženih virusom korona, niti osoba u karantinu, dok je u kućnoj izolaciji 13 lica.

Na kovid odjeljenju Univerzitetske bolnice Foča smješteno je pet pacijenata iz Kalinovika i Gacka, od kojih su četiri pozitivna na virus korona bez težih simptoma. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: