Višković: Bojim se da plaćamo ceh vaskršnjih dešavanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: Bojim se da plaćamo ceh vaskršnjih dešavanja

Datum:30.04.2020.

Za mjere pomoći privredi i radnicima pogođenim krizom izazvanom virusom korona koje planira Vlada Republike Srpske potreban je novac MMF-a i ne želim ni da razmišljam o tome da je aranžman ugrožen zbog neriješenih odnosa između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH, rekao je premijer Srpske Radovan Višković, u intervjuu Nezavisnim.

Republički štab je donio zaključak o zabrani kretanja i to od 1. maja od 12 časova do narednog dana u pet časova. Isto tako će biti 2. maja od podneva do 3. maja u pet ujutro i od tog dana u 12 do do 4. maja u pet časova. Broj novozaraženih je zabrinjavajući i ozbiljno nas upozorava. Bojim se da plaćamo ceh vaskršnjih dešavanja, iako smo apelovali na građane da poštuju mjere. Svjesni smo da neki nisu ispoštovali naše apele i sad imamo povećan broj novozaraženih. Mi ćemo se ponašati u skladu s epidemiološkom situacijom bez obzira na to koliko to za neke bilo bolno. Danas ćemo na sjednici Vlade donijeti uredbu sa zakonskom snagom da i Komunalna policija i inspektori i pripadnici MUP-a mogu da kažnjavaju neodgovorne građane koji krše mjere koje smo propisali - od nošenja zaštitne opreme, nepoštivanja karantina, okupljanja i slično- izjavio je Višković . 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: