Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni praznik rada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zvaničnici Srpske čestitali Međunarodni praznik rada

Izvor: RTRS | Datum:30.04.2020.

Zvaničnici Republike Srpske uputli su danas čestitke svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada.


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u čestitiki da se ma Međunarodni praznik rada, koji predstavlja simbol borbe za radnička prava, socijalnu pravednost i solidarnosti, s ponosom prisjećamo svih onih koji su se izborili za pravedniji odnos prema radnicima i zahvaljujemo onima koji danas, kroz kvalitetan socijalni dijalog, zagovaraju unapređenje opšteg standarda radnika.

- Ove godine 1. maj obilježavamo u drugačijim okolnostima. Posebnu zahvalnost i podršku upućujem radnicima u Republici Srpskoj koji obavljaju najizazovnije poslove u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, te koristim priliku da još jednom apelujem na građane da se pridržavaju svih zvaničnih preporuka i preventivnih mjera, kako bismo iz zdravstvene i ekonomske krize izašli sa što manje posljedica - navela je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Međunarodni praznik rada, poručivši da će Parlament, zajedno sa Vladom Srpske i svim nadležnim organima i institucijama, dati maksimalan doprinos u očuvanja radnih mjesta, zaštite i poboljšanja prava radnika i podrške privredi u Republici Srpskoj u situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je 1. maj, pozvavši sve da na ovaj dan, koji je simbol borbe za prava radnika, socijalnu pravdu i radničku solidarnost, zajedno u izmijenjenim uslovima života i rada izazvanih panedmijom virusa korona, istrajemo u borbi za ostvarivanje ovih ideala i doprinesemo stavaranju što kvalitetnijih uslova života i rada u našem društvu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 1. maj - Međunarodni praznik rada svim radnicima, sindikatima i građanima BiH, poželjevši da ga provedu u dobrom zdravlju, uz poštovanje svim mjera zaštite s ciljem savladavanja širenja epidemije virusa korona.

S obzirom na činjenicu da i ovaj praznik dočekujemo u vanrednim okolnostima, želim da zahvalim svim zaposlenim i sindikalnim organizacijama na odgovornom odnosu i razumijevanju čime su dali nemjerljiv doprinos u borbi sa ovom pošasti koja je zahvatila cijeli svijet - istakao je Dodik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: