USAID: Pomoć za najugroženije fočanske porodice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

USAID: Pomoć za najugroženije fočanske porodice

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:07.05.2020.

Direktor Američke agencije za razvoj Juesejd /USAID/ u BiH Nensi Eslik prisustvovala je danas u Foči isporuci 32 paketa hrane, higijene i materijala za zaštitne maske namijenjenih socijalno ugroženim porodicama.

Pomoć USAID-a je obezbijeđena u okviru programa Pro budućnost, koji provodi humanitarna organizacija Katolički servis pomoći CRS, a biće dostavljena porodicama sa spiska fočanskog Centra za socijalni rad.

Prethodno je u federalnoj opštini Foča-Ustikolina isporučena pomoć u vidu dezinfekcionih sredstava i materijala za maske.

Direktor američke agencije Nensi Eslik kaže da je za vrijeme epidemije virusa korona važnije nego ikad da se pošalje poruka solidarnosti i nade.

Ona je napomenula da su obje opštine dugogodišnji saradnici ove agencije, te da je ova pomoć dio akcije kojom se želi ojačati zdravstveni sistem u borbi protiv virusa korona.

„Od izbijanja pandemije kovida 19, američka vlada je obezbijedila više od 500 miliona dolara pomoći namijenjenoj borbi protiv pandemije u više od 100 rizičnih zemalja, među kojima je i BiH. USAID pruža više od finansijskih sredstava- osiguravamo tehničku pomoć, obuku, izgradnju zdravstevnih sistema i lijekove koji spasavaju živote“, istakla je Eslik.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić naveo je da je ovo simbolična pomoć, koja će biti podijeljena najugroženijim porodicama, kojima je i do sada, otkako je počela epidemija, podijeljeno više paketa.

„Važnija od ove pomoći je naša saradnja sa Juesejdom, koja traje već pet-šest godina i dala je brojne rezultate, prije svega kroz naše Udruženje „Tračak nade“ koje okuplja djecu sa teškoćama u razvoju sa cijele regije, od Gacka do Višegrada.  To udruženje dobija znatnu pomoć od Juesejda i nadamo se da će se tako i nastaviti, na čemu smo zahvalni“, rekao je Mašić.

Načelnik federalne opštine Foča-Ustikolina Zijad Kunovac rekao je da su im, od pomoći u hrani, u ovom trenutku bila važnija dezinfekciona sredstva, pa su se opredijelili za takvu vrstu pomoći koju će utrošiti za povećanje nivoa higijene, kako u javnim objektima, tako i u domaćnstvima. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: