Foča: Ponovo radi pijaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Ponovo radi pijaca

Izvor: SRNA | Datum:09.05.2020.

Pijaca u Foči od jutros ponovo radi uz pojačane mjere higijene, poslije gotovo dva mjeseca pauze zbog mjera zaštite od virusa korona.

Prodaja je dozvoljena samo proizvođačima sa područja opštine Foča. Svi prodavci, kao i kupci, imaju obavezu da nose zaštitne maske.

I jedni i drugi obradovali su se početku rada pijace, posebno prodavci koji protekla dva mjeseca nisu imali mogućnost da prodaju svoje proizvode, pa su, ističu, bili na velikom gubitku, jer je ovo njihov glavni, često i jedini, izvor prihoda.

Nedeljko Trifković iz Prevraća kod Foče kaže da mu je, zbog toga što pijaca nije radila, propalo mnogo salate, spanaća, luka i ostale zeleni, koju nije mogao da proda.

"Nisam nigdje smio ići, tako da ništa nisam ni prodavao", kaže Trifković.

Petko Draganić, koji prodaje suvo meso i slaninu, kaže da je higijena na pijaci na maksimalnom nivou i da se poštuju sve propisane mjere.

"Koristimo rukavice, maske, kecelje, i mi i mušterije. Od ovoga živim i ovo što pijaca nije radila me je mnogo unazadilo, jer se mimo pijace slabo šta moglo prodati, rijetko ako bi ko slučajno došao kući. Nismo bili pripremljeni za takav vid prodaje", priča Draganić.

Dragica Kulić, koja proizvodi raznovrsne domaće proizvode - rasad povrća, džemove, sokove, kreme, med, vunene čarape, ističe da je teško podnijela vrijeme bez rada pijace.

"To nam je jedini izvor života i mnogo smo se obradovali što je pijaca ponovo počela da radi", naglašava Kulićeva.

Zaštitne maske za prodavce, kao i za kupce koji dođu bez maske, obezbijedila je opština Foča, a podjelu vrše radnici "Komunalca" i opštinska inspekcija, koja kontroliše rad pijace i primjenu svih mjera higijene i zaštite od virusa korona.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: