Obilježen 9. maj: U godini između dva dana opštine pokrenuto ili završeno više kapitalnih investicija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen 9. maj: U godini između dva dana opštine pokrenuto ili završeno više kapitalnih investicija

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:09.05.2020.

Delegacije opštine Foča i boračkih udruženja danas su, povodom Dana opštine i Dana pobjede, položile cvijeće i prislužile svijeće na spomenike poginulim borcima iz posljednjeg građanskog i Drugog svjetskog rata.

Dan opštine Foča- 9. maj ove godine, zbog mjera zaštite od virusa korona, nije obilježen svečanom sjednicom lokalnog parlamenta, a izostale su i sve prateće kulturne, zabavne i sportske manifestacije.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić izjavio je Radio Foči da je godina između dva dana opštine bila veoma uspješna, jer je pokrenuto ili završeno nekoliko investicija koje bitno mijenjaju život u ovoj lokalnoj zajednici, a opštinski budžet je stabilan i likvidan.

„Prije svega, krenuli smo u drugu fazu vodovoda, koja podrazumijeva zamjenu 22 kilometra sekundarne mreže u gradu, kao i regulaciju vodovoda u Miljevini. Izgradili smo dvije stambene zgrade i prvi put nakon rata raspustili kolektivni centar, a drugu zgradu smo namijenili socijalno ugroženim porodicama“, naveo je Mašić.

On je podsjetio da je velika investicija izgradnje nove zgrade obdaništa u završnoj fazi, te da bi vrtić trebalo da bude izgrađen do kraja godine.

„Završili smo rekonstrukciju i nadziđivanje Sportskog centra „Partizan“, a u Univerzitetskoj bolnici u toku su radovi opremanja i adaptacije koji se, takođe, privode kraju. Nova poliklinika će pojednostaviti i olakšati svakodnevne preglede građana“, istakao je Mašić.

Prvi čovjek opštine je napomenuo da je u Hramu Svetog Save urađeno podno grijanje i da se trenutno radi mermerno popločavanje, dok je u toku i izgradnja obilaznice oko Univerzitetske bolnice, kao i niz investicija u koje je iz lokalnog budžeta uloženo 4.000.000 KM.

„Ukupna investicija koja se trenutno realizuje ili je realizovana na području naše opštine u ovoj godini je prešla 15 miliona. Tu treba dodati i velike investicije koje su u toku na području Nacionalnog parka „Sutjeska“, rekao je Mašić.

On je izrazio nadu da pandemija virusa korona, koja je zaustavila investicione tokove, neće dugo trajati, te da će razvojni ciklus opštine biti nastavljen.

„Svim našim građanima čestitam Dan opštine. Biće prilike da se i na proslavama obilježi ovaj dan“, poručio je Mašić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: