Krizni štab: U Gacku ukupno 19 zaraženih, trgovine, pekare i ugostiteljski objekti rade do 21 sat | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Krizni štab: U Gacku ukupno 19 zaraženih, trgovine, pekare i ugostiteljski objekti rade do 21 sat

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:11.05.2020.

Danas, sa početkom u 11 časova održan je redovni sastanak Kriznog štaba opštine Gacko, na kome je potvrđeno da na području opštine nema novih zaraženih virusom korona.

Juče je u našoj opštini kod još pet osoba potvrđeno prisustvo korona virusa, saopšteno je iz Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ Gacko, pa se ukupan broj zaraženihu ovoj opštini popeo na 19.

Takođe, juče su uzeti uzorci od 22 osobe koje su bile u neposrednom kontaktu sa novozaraženim. Danas su testirana četiri lica. Pod ljekarskim nadzorom trenutno se nalazi 48 osoba.

Na sastanku je donesen i sledeći zaključak:

Ograničava se rad trgovinama prehrambenom i neprehrambenom robom, subjektima koji se bave proizvodnjom hljeba i peciva i ugostiteljskim objektima za ishranu i piće do 21:00 sat. Ugostitelji mogu obavljati djelatnost u poslovnim prostorijama i baštama, a prema uputstvima i mjerama koje propisuje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.
Policijski čas i ostale propisane mjere se poštuju.

S obzirom na porast broja zaraženih u Gacku, Krizni štab upućuje apel građanima da maksimalno poštuju preporuke i smanje socijalne kontakte.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: